Sport


NK “Fugaplast” Gola
NK “Prekodravac” Ždala
NK “GOŠK” Gotalovo
ŠRK “Šaran” Gotalovo
ŠRK Otočka
ŠRK Ješkovo


Na području Općine Gola postoje tri nogometna kluba. To su “NK Fugaplast” iz Gole, “NK Gošk” iz Gotalova i “NK Prekodravac” iz Ždale. NK Gošk osnovan je još 1975. godine i od tada je skupio dosta trofeja, a trenutačno se natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi gdje ostvaruje dobre rezultate. Drugi, ponešto slabiji NK Prekodravac nalazi se u 3. županijskoj nogometnoj ligi. I treći, ali ne i najmanje vrijedan, NK Fugaplast osnovan je 01. lipnja 2008. godine. On kao novoosnovani klub kreće od ove jeseni u natjecanje u 4. županijskoj nogometnoj ligi. NK Fugaplast za sada jedini nema svoje igralište već će koristiti igralište NK Prekodravca iz Ždale. Svi klubovi okupljaju pretežno domaće igrače, uz pokojeg igrača iz susjednih mjesta.

Ovdje je i naših pet ribolovnih društava koje djeluju na području Općine Gola. Kao najznačajnije ističe se ŠRK “Ješkovo” Gola, koje postiže značajne ribičke rezultate. Svake godine organizira mnoga ribička natjecanja među kojima je najpoznatiji Carp Cup Ješkovo iz godine u godinu sve traženije i sve posjećenije. Nešto malo manje poznata, ali ne i manje važna su ribička društva ŠRK “Šaran” iz Gotalova, ŠRK “Smuđ” iz Novačke, ŠRK “Otočka” iz Otočke i ŠRK “Graničar” iz Ždale. Prvobitni cilj svih pet društava je očuvanje i zaštita ribljeg fonda, te domaćih voda na kojima društva djeluju, kao i sama briga za nje. Zbog toga isto tako imaju veliku ulogu u ekološkom životu Općine Gola.

No bez obzira na sportska društva koja djeluju na području općine i koja na svojem području djelovanja organiziraju mnoga sportska natjecanja, turnire i kupove, tu je i “Turistička zajednica Općine Gola”. Ona za svoje mještane redovito organizira malonogometne turnire, turnire u uličnoj košarci i sl., čiji cilj nisu odličja već okupljanja mladih i starih, promocija sporta i zdravog življenja, a prije svega ugodno druženje!