NK “Prekodravac”


NK. „Prekodravac“ osnovan je 1973.g. na incijativu Franje Grčića (igrača i dugogodišnjeg trenera) koji je sa skupinom dvadesetak sumještana iz Ždale osnovao klub. 1974. godine počelo se sa odigravanjem prvih utakmica a najzapaženiji rezultati tog vremena bili su 1977., 1978.,1979.god. kada se igrala međuopćinska liga Đurđevac-Viroivitica-Koprivnica. Prekodravac je igrao u regiji Đurđevac, gdje su se još nalazili Pitomača, Đurđevac, Ferdiinandovac, Molve, Virje, Grabrovica i dr. U toj konkurenciji 1978.g. Prekodravac je zauzeo četvrto mjestoo. Međutim, idila nije dugo potrajala, jer teškom mukom izgrađena svlačionica je izgorjela do temelja 1990.god. krivnjom nekih lutalica iz Mađarske.

Nakon toga, ipak nije sve zamrlo i odigravale su se prijeteljske utakmice. Unatoč ratnom vremenu i unatoč tome što je dosta igrača iz Ždale bilo u ratu; 1994.god. počela je izgradnja nove svlačionice opet zahvaljujuči entuzijastima iz Ždale i ljudima koji su tad bili u upravi kluba. Iste godine počelo se i sa natjecanjem u četvrtoj županijskoj ligi a momčad je vodio već spomenuti Franjo Grčić.

S vremenom klub je postajao sve organiziraniji, imao je sve više članova i prijatalja kluba a 2010.g. ulazi u drugu županijsku ligu u kojoj si natječe i danas.

 

Danas imamo oko šezdesetak članova. Članovi uprave su: Saša Horvat-predsjednik, Igor Grčić i Marko Horvat-dopredsjednici, Franjo Posavec-tajnik, Vladimir Tišljarić-blagajnik, te ostali članovi: Krešimir Sinjeri, Petar Horvat, Kristijan Horvat,Damir Dostal, Vlado Fosić, Stjepan Halavuk, Zlatko Foruglaš, Mladen Špoljar, Željko Miter i Milan Ferenčić. Klub se trenutno, na završetku jesenske polusezone nalazi na drugom mjestu. Pod kapom NK Prekodravaca osnovana je i ženska ekipa a isto tako svoja prva okupljanja imali su i pioniri s kojima planiramo ozbiljniji rad u 2013.god.

Prekodravac si je za 30. Rođendan (2003.g.) poklonio svlačionicu koja je u potpunosti završena nekoliko godina kasnije a za 40. Rođendan si želimo novo igralište i nadamo se da ćemo ga uspjeti izgraditi uz pomoć Općine Gola koja je sve ove godine sudjelovala u pomaganju i financiranju kluba.