ŠRK Ješkovo


Športsko ribolovni klub Ješkovo Gola osnovan je davne 1956.godine,te je time bio jedan među prvima na području Koprivničko križevačke županije.Predsjednici Šrk Ješkova su bili : Milan Radmanić,Nenad Rehorović,Zlatko Cafuk,Milivoj Lukčin,Tomislav Šestak koji je ujedno i sadašnji predsjednik. Šrk Ješkovo na održavanju ima dvije vode a to su Ješkovo i Hintof.

Jezero Ješkovo nalazi se u blizini sela Gola (oko 2 km). Jezero je biser Podravine , nastalo od starog rukavca rijeke Drave , izuzetno bogato ribom , pogotovo su u jezeru poznate štuke , šarani , amuri i druge vrste riba. Jezero se nalazi u jedinstvenom prirodnom okruženju i u blizini rijeke Drave.Na Jezeru je uređeno 18 ribolovnih pozicija sa kojih se može vršit sportski ribolov.

Radi zaštite trofejnih riba, na ribolovnoj vodi Ješkovo, uvode se CATCH & RELEASE ribolovna pravila za slijedeće vrste riba:

  • šaran
  • amur: jedinke mase od 1-5 kg i teže od 10 kg

Šrk Ješkovo poznat je i po tome što je jedan od klubaova u Hrvatskoj koji su prvi počeli sa organiziranjem Carp cupova te do ove godine održano ih je 9.Na tim kupovima sudjelovale su ekipe iz cijele Hrvatske,pa čak i iz susjednih Zemalja.

Od ove godine Šrk Ješkovo u svoj plan uvrstio je i jedan kup Humanitarnog karaktera koji je održan prvi puta i sva prikupljena sredstva donirana su Podravskom suncu,te se nadamo da će i ovaj kup preći u tradiciju Šrk Ješkovo.

Natjecanja

Šrk Ješkovo ima iznimno uspješne natjecatelje što na nivou Države,a i na Svjetskom nivou.Pa stoga vrijedi spomenuti da je naš član sadašnji dopredsijednik Igor Pavičić ujedno i osnivač Hrvatske šaranske lige,2000.godine na Svjetskom prvenstvu osvojio 3. Mjesto, osvajač je Storm cupa 2003.godine te iza njega stoji još velik niz brojnih natjecanja.Igor je ujedno vlasnik VSP STUDIA  koji se bavi snimanjem ribolovnih filmova,pa je i tako na Ješkovu snimio tri ribolovna filma,od kojih je jedan bio namjenjen za Njemačko tržište.

Carp ekipa Ješkova osvojila je nekoliko cupova po hrvatskoj,ali i u susjednim Zemljama. Pa su tako dvije godine zaredom sudjelovali na Carp cupu u Austriji na Jezeru Nexing gdje su jedne godine osvojili 2. mjesto a jedne godine 3. mjesto. Također naš član Zlatko Cafuk 2008.godine sudjelovao je u susjednoj Mađarskoj na Boile Shou gdje su pokorili protivnike iz cijele europe te osvojili taj kup.

Ekipa Ješkova 2010. godine osvojila je i  Međunarodni kup koji se Održavao na Jezeru Šumbar u Karlovce gdje su sudjelovale ekipe iz cijele  Europe. Također 2011.godine  ekipa Ješkova osvaja Međunarodni kup na Lapovcu.

Uz ove uspjehe  ima još puno drugih uspjeha na manjim natjecanjima na nivou Države. Također naša dva člana Igor Pavičić i Tomislav Šestak  boravila su 7 dana na Rijeci Ebro  gdje su  snimili film o ribolovu soma pod nazivom  „Rio Ebro Vladari virova „

Daljni ciljevi su nam Unapređenje  Sportskog ribolova i promoviranje naše Općine Gola,ujedno koja nas i podržava u našem radu,prema ostvarenju predviđenih ciljeva .

BISTRO!