Odgojiteljice DV „Vrapčić“ izlagale na Konferenciji u Splitu


Prošlog je tjedna u Splitu održana Konferencija na temu Priloga za raspravu o odgoju u organizaciji Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, Ogranka Splitsko-dalmatinske županije i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Na istoj su, nakon odabira stručnog povjerenstva od svih prijavljenih radova koji su organizatorima pristigli iz cijele Hrvatske, među inima o primjeru kvalitetne prakse izlagale i odgojiteljice „Vrapčića“.

„ Pripala nam je iznimna čast među brojnim istaknutim stručnjacima u području odgoja i obrazovanja izložiti pozitivnu praksu našeg vrtića s čak tri izlaganja. Prvo je bilo na temu uključivanja djece romske nacionalne manjine i djece čiji se roditelji izjašnjavaju kao Romi u jedan od Programa našeg Vrtića, drugo izlaganje bilo je vezano uz projekte koje vrtić već godinama provodi s Muzejom grada Koprivnice kao partnerom u brojnim projektima i aktivnostima, dok je treći primjer bio vezan uz aktivnosti i sadržaje naivne umjetnosti našeg kraja posebno Hlebina i Gole i rada s djecom od najranije dobi na istom području. Osim našeg vrtića Konferenciji su nazočili i brojni stručnjaci iz područja predškolskog, školskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja od koji su neki: doc.dr.sc. Tonća Jukić s FF Sveučilišta u Splitu, don Mihovil Kurkut mag.filozofije i odgojitelj u Italiji, BIH i RH, doc.dr.sc.Matilda Karamatić Brčić, Odjel za pedagogiju Sveučilišta u Zadru, prof.dr.sc Ivan Prskalo s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc Branko Bognar FF Jurja Strossmayera u Osijeku, Igor Longo prof.psih., realitetni psihoterapeut iz Splita, do prof.dr.sc Zdeslava Hrepica, iz Earth and Space Sciences Columbus State University, Georgia,USA, pa sve do nas samih praktičara iz područja ranog i predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja Splita, Zagreba, Kaštel Sućurca, Rijeke, Solina, Raba. Velika je čast biti odabran i predstaviti svoju praksu na ovakvoj Konferenciji koja uvijek osim stjecanja profesionalnih kompetencija uvijek doprinosi i razmjeni iskustva i povezivanju sa stručnjacima brojnih profila što slijedom utječe i na profesionalni rast i razvoj pojedinca ali i ustanove u cijelosti.“-rekla je Snježana Tišljarić ravnateljica vrtića „Vrapčić“ izražavajući posebnu pohvalu organizatorima na raznolikosti i bogatstvu odabranih tema od pedagoških, preko duhovnih do zakonitosti fizike primjenjive kod djece i odraslih.

Na slici: Odgojiteljice Antonija Novak i Milka Novaković iz „Zvončića“ Gola izlažu na temu „Vrtići na temeljima naivne umjetnosti „ , Snježana Tišljarić u izlaganjima pod nazivom „Retro&Etno&Art“ i „Paš p paš“, zajednička fotografija s članovima moderatorima i dijelom stručnog povjerenstva Konferencije u Splitu.