Događanja u travnju u DV Bambi Ždala


Mjesec travanj je u Bambiju bio vrlo veseo i šarolik…Imali smo mnogo gostiju, ali smo i sami puno radili. Početkom mjeseca  smo u čašice posadili grah, redovito smo ga zalijevali i pratili njegov rast, kada je uslijed upijanja zraka sunca i vode naš grah dovoljno izrastao, ponijeli smo ga kući i posadili u svoj vrt. Slično smo učinili i kada nam je u gostima bila po 3.puta studentica Mirna sa kojom smo proučavali sjemenje i biljke za sadnju. Bilo je tu komina, peršina, špinata,graha. Najprije smo sve to ponjušili i opipali, pa smo svaki obojili svoju čašicu za sadnju, a zatim smo u te čašice po izboru posadili neku biljku, i tako pratimo njen rast. Kada je dovoljno zatoplilo, sakupili smo sjemenje i flance, napunili smo naših 5 kašeta sa zemljom i zasadili smo svoj vrt. A što smo u njega posadili, ovako: mrkvu, luk, rotkvicu, grašak, grah, zelenu salatu…Kako nam “prčkanje“ po zemlji jako sviđa, odlučili smo sakupiti stare gumene čizme, male i velike, obojili smo ih u veselu žutu i crvenu boju, donijeli u vrtić svakakvog cvijeća, napunili čizme sa zemljom i u nju posadili cvijeće. Tako ukrašene čizme povješali smo po našoj ogradi u dvorištu da veseli nas a i sve koji u naše dvorište dođu.

Naše dvorište je postalo bogatije sa nekoliko novih sprava, dupli tobogan- penjalica i klackalica. I donacijom mini koša i lopte za košarku od gospodina Golubića, putem Projekta „Šalji dalje Hrvatska“. Novi sport koji je djecu oduševio.

U sklopu projekta „Motorička znanja djece predškolske dobi“ sa Kineziološkim fakultetom iz Zagreba, mjerioci KIF-a su pod vodstvom doc.dr.sc. Sanje Šalaj, proveli testiranje djece u našem vrtiću. Nakon kojeg su informacije o testiranju vrlo pozitivne. A rezultati za svako dijete se još čekaju.Događanja u travnju u DV Bambi Ždala

 

Potaknuti svjetskim Danom planeta Zemlje, koji se obilježavao 22.04., posvetili smo tjedan recikliranju, tako smo izradili reciklirani papir i nekoliko recikliranih likovnih radova, na kojima smo reciklirali stare poklopce i čepove.

U suradnji sa područnom školom Ždala proveli smo i sudjelovali na projektu Glazbom kroz život, gdje smo izveli kolo „ Sedam godin u kolu“ i pjesmu uz pokrete „ Vratile se rode“.

Događanja u travnju u DV Bambi Ždala