Događanja u svibnju DV Bambi Ždala


Dan muzeja, 16.05.2018.godine. U dvorištu Muzeja grada Koprivnice, djeca, mame, učiteljica i tete sudjelovali su u projektu Podravina kakvu njegujemo i volim.  Djeca Dječjeg vrtića „Vrapčić“ u suradnji s nositeljima baštine predstavljali su baštinu mjesta iz kojeg dolaze. Tako smo mi iz DV „Bambi“ Ždala  prikazali ples sa metlom, na mađarskom jeziku i pripremili domaće kolače koje su posjetitelji mogli kušati. Bilo je to lijepo upoznavanje sa baštinom našeg kraja kroz oči djece.

Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica športskih udruga grada Koprivnice  05.05.2018. tradicionalno su organizirali, sada već 17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića. Mali sportaši natjecali su se u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica: trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje. Djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ Ždala, natjecala su se u trčanju na 50 m, skok u dalj i bacanje loptice u daljinu. Djeca su se iznimno trudila i time su svi zaslužili zlatne medalje. Za njih je to bio velik i pozitivan doživljaj.

Predškolarci u posjetu školi i svojoj učiteljici Žuži  Zabjan. Djeca su se upoznavala sa predmetima koji ih očekuju kada krenu u školu. Iznenadili su se, i to pozitivno, nisu mislili da će biti tako „lako“.

Za Majčin dan djeca su majkama pripremila, ukrasila prigodnu čestitku i načinila narukvice za svoje mame.