Udruga umirovljenika


Udruga umirovljenika Treće životne dobi Gola, Dravska 1, Gola, osnovana je 05.12.2001. godine.

Predsjednik udruge je gospodin Josip Hirjanić.

Udruga kao dobrovoljna, humanitarno socijalna i neprofitna organizacija  djeluje i radi na području općine Gola,  tj. mjesta Gola, Ždala, Novačka, Otočka i Gotalovo, te  sada broji 121 član, iako na području djelovanja udruge živi cca. 630 umirovljenika.

Aktivnosti udruge su skrb i pomoć u vidu nabave ogrijeva i zimnice, druženje naših umirovljenika u zemlji i inozemstvu-toplice, gdje se najčešće posjećuje Sv. Martin, Daruvarske i Varaždinske toplice te u susjednoj Republici Mađarskoj toplice u Nađatadu, Barču i Čokonji. Posjećuju se i sakralni objekti i kulturne znamenitosti lijepe naše. Tradicionalno se dva puta godišnje posjećuje – hodočasti na svetište Marije Bistrice.

Na kulturnom planu sudjelujemo u organiziranju božićnih i uskrsnih blagdana gdje su članovi podružnice izlagali pisanice, rukotvorine i slike u maniri naive poznate za golski kraj. S obzirom da su većina članice udruge i članice u drugim udrugama na podrućju općine KUD-u „Prekodravski zvon“, Udruzi žena te  na taj način doprinosimo sprovođenju aktivnosti  iz programa rada udruge.

Kontakt osoba:  Josip Hirjanić  tel. 048/833-278 ili 099/6882-327,

091/6008-243 (udruga).