Udruga umirovljenika


Udruga umirovljenika Matice Koprivnica  -podružnica Gola osnovana je 05.12.2001. godine.

Predsjednik udruge –podružnice je gospodin Franjo Tinodi.

Udruga-Podružnica kao dobrovoljna, humanitarno socijalna i neprofitna organizacija  djeluje i radi na području općine Gola,  tj. mjesta Gola, Ždala, Novačka, Otočka i Gotalovo, te  sada broji devedeset članova, iako na području djelovanja udruge živi cca. 630 umirovljenika.

Aktivnosti udruge su skrb i pomoć u vidu nabave ogrijeva i zimnice, druženje naših umirovljenika u zemlji i inozemstvu-toplice, gdje se najćešće posjećuje Sv. Martin, Daruvarske i Varaždinske toplice te u susjednoj Republici Mađarskoj toplice u Nađatadu, Barču i Čokonji. Posjećuju se i sakralni objekti i kulturne znamenitosti lijepe naše. Tradicionalno se dva puta godišnje posjećuje- hodočasti na svetište Marije Bistrice.

Na kulturnom planu sudjelujemo u organiziranju božićnih i uskrsnih blagdana gdje su članovi podružnice izlagali pisanice, rukotvorine i slike u maniri naive poznate za golski kraj. S obzirom da su većina članice udruge i članice u drugim udrugama na podrućju općine KUD-u „Prekodravski zvon“, Udruzi žena te  na taj način doprinosimo sprovođenju aktivnosti  iz progama rada udruge.

Za napomenuti je da članica naše udruge gospođa Marija Peroš svake godine sudjeluje na festivalu 50+ za starije i nemoćne osobe gdje predstavlja našu udrugu te dobiva priznanja.

Kontakt osoba: Franjo Tinodi  tel- 048/833-095 ili 098/641-881.