Proslava dana Općine Gola


Povodom proslave dana Općine Gola, danas je održan defile konjskim zapregama, Bambino kup te smotra konja u organizaciji konjogojske udruge Prekodravlje iz Gole.

Bambino kup održan je već osmu godinu za redom, a organizatori kupa su Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatska stočarska udruga Gola uz podršku načelnika Stjepana Milinkovića.

Franjo Rac, predsjednik Hrvatske stočarske udruge Gola pozdravio je sve natjecatelje i posjetitelje, a posebno se zahvalio predstavnicima Hrvatske poljoprivredne agencije za trud i pomoć u organizaciji te predstavnicima Centra za umjetno osjemenjivanje Varaždin na novčanoj donaciji. Pozdravio je i predstavnike Županije, Općine Gola i ostalih općina.

– Posebno pozdravljam mlade uzgajivače – sudionike Bambino kupa, saborskog zastupnika Damira Felaka, župana Darka Korena s njegova dva zamjenika te goste i prijatelje. Uistinu mi je srce ispunjeno kad vidim ovako velik broj posjetitelja, a pogotovo ljubav s kojom pokazujemo vrijednosti koje imamo u ovoj našoj lijepoj općini. Izreka kaže da je bolje da nestane selo nego tradicija i običaji, a mi smo tu tradiciju i običaje očuvali, imamo ljubav, ove mlade uzgajivače, budućnost i ljude koji žele raditi. Ne smijemo zaboraviti ni naše branitelje koji su se borili za ovu domovinu – kazao je dr. Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola i otvorio Bambino kup.

Župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren istaknuo je kako podržava cijelu ovu priredbu, ali i rad Općine Gola čemu u prilog ide i sama činjenica da su uz njega na današnju manifestaciju došla oba njegova zamjenika, Darko Sobota i Ratko Ljubić. Za kraj je pozdravio sve posjetitelje i zahvalio organizatorima, ali i roditeljima što usađuju ljubav prema stočarstvu svojim mališanima.

Proslavi se pridružio i Josip Mrzljak, biskup Varaždinske biskupije.

 

 

Izvor: http://www.klikaj.hr/foto-dan-opcine-gola-uz-konjske-povorke-nastavlja-slaviti-svoj-dan/