Poziv na radionicu „Tko to (ni)je osoba s invaliditetom“


Poziv na radionicu „Tko to (ni)je osoba s invaliditetom“ 30. studenoga 2016. (srijeda), u 14,30 sati, u prostorijama Općine Gola (M. P. Miškine 1, Gola).

Radionica je predviđena za članove Općinskog vijeća Općine Gola, a vodit će je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice, Marija Mraz, uz pomoć članova Udruge.

Na radionici će vijećnike upoznati s potrebama osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, s ciljem poboljšanja kvalitete življenja u skladu s Mjerama Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Nit vodilja za razgovor poslužit će edukativna brošura Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom koju je izdao Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, a u praktičnom dijelu će se vijećnicima predočiti stvarna životna situacija u kojoj se svakodnevno susreću osobe koje se kreću u invalidskim kolicima.

Cilj radionice je edukacija korisnika iz informatike, komunikacijskih, kreativnih i sportskih vještina za mogućnost zapošljavanja i uključivanja u sport osoba s invaliditetom, senzibilizacija donositelja odluka jedinica lokalne uprave o osobama s invaliditetom i pripadnicima romske nacionalne manjine.

Naziv projekta: MAK-motivirani, aktivni, kreativni

Nositelj projekta: Udruga osoba s invaliditetom „Boje sutra“ Grada Koprivnice Partner I: Općina Gola

Partner II: Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije „Korak po korak“ Partner III: Košarkaški klub osoba s invaliditetom Koprivnica

Projekt financira Koprivničko-križevačka županija u 2016. godini

OV44-Poziv na radionicu