Otvorenje jaslica objekt Zvončica u Goli


U općini Gola mališani će odsad moći provoditi dane u potpuno novom, modernom i uređenom objektu Dječjeg vrtića Zvončica.

Riječ je o objektu za one najmlađe, odnosno jaslicama, koje su ujedno i besplatne. Tako roditelji zahvaljujući suradnji između sedam općina koje su sudjelovale u financiranju jaslica neće morati ništa izdvajati za smještaj svojih predškolaca – a njih će biti sasvim dovoljno za jaslice jer, prema riječima načelnika Gole, demografska slika sve se više popravlja.

– Prekrasno je ovakvim događajem početi novu godinu. Ovo je treći vrtić koji će djelovati u našoj općini, a još je i besplatan. Demografska slika nam se popravlja, naravno, nije to proces koji se mijenja preko noći. U općini radimo sve što možemo, i gospodarski i logistički, i nadamo se da ćemo ohrabriti roditelje. Prošle godine smo imali i veliki broj vjenčanja, ljudi žele živjeti u našoj općini, što nas jako veseli. Ovime dokazujemo što nam je prioritet i da možemo osigurati opstojnost općine, a time i ravnomjerni razvoj Hrvatske – rekao je načelnik Stjepan Milinković.

Demografskom slikom u Hrvatskoj zadovoljna je i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, koja je uvjerena da su primjeri poput Gole pravi put za povećanje nataliteta, zajedno s mjerama njenog ministarstva.

– Raduje me što je u ovako relativno maloj općini ovo već treći vrtić, a znamo da u vrtićima nije samo čuvanje djece, radi se o ozbiljnom odgojnom i pedagoškom radu. Izuzetno važno za Hrvatsku je to što su lokalne sredine uz vlastita sredstva i pomoć Županije odlučile ulagati u najmlađe, osnaživati obitelji i to ne samo u financijskom smislu. To je pravi put opstanka i ostanka stanovnika u svakoj sredini – smatra ministrica Murganić.

Otvorenje novog objekta popratili su i koprivničko-križevački župan Darko Koren, dožupan DarkoSobota, HDZ-ov saborski zastupnik Damir Felak, križevački gradonačelnik Branko Hrg, predsjednica županijske općine Verica Rupčić, kao i brojni načelnici općina i njihovi zamjenici.

Investicija u nove jaslice vrijedna je oko milijun i pol kuna, a u 2017. godini u proračunu općine predviđeno je milijun i 400 tisuća kuna za predškolski odgoj.

Tekst i slike preuzete sa www.epodravina.hr