Obavijest korisnicima Bibliobusa o radu i uvjetima posudbe


Od utorka, 19. 5. 2020. godine Bibliobus ponovno kreće u obilazak stajališta prema redovnom rasporedu. Raspored za svibanj dostupan je na poveznici, a raspored do godišnjih odmora dostupan je ovdje.

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora do daljnjega je moguće koristiti isključivo usluge vraćanja i posudbe građe.

 

VAŽNE UPUTE ZA KORISNIKE

Korisnici neće moći ulaziti u Bibliobus. Molimo da knjige koje vraćaju odlažu u kutije postavljene na ulazu u Bibliobus (na stepenicama).

Neće se naplaćivati zakasnina ostvarena u vrijeme kada Bibliobus nije obilazio stajališta. Posuđenu građu korisnici ne vraćaju u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, nego isključivo u Bibliobusu.

Molimo da korisnici ne dolaze u grupama (obiteljski posjet, vrtićka grupa, razred ili slično) i da pri dolasku na stajalište formiraju red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra.

Za vraćanje građu nije potrebno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga razdužena i pripremljena za daljnju posudbu. Zbog toga molimo korisnike za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Isto tako, korisnike molimo za razumijevanje jer će im zbog epidemioloških mjera i radova u spremištu do daljnjega za posudbu biti dostupna manja količina naslova, te se broj knjiga (ili slikovnica) koje se mogu posuditi privremeno ograničava na dvije jedinice građe. Iz istih razloga, privremeno nemamo mogućnost prethodne pripreme knjiga za korisnike.

Molimo korisnike da se zbog svoje i naše sigurnosti prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

 

*NAPOMENA ZA ŠKOLE I VRTIĆE

Molimo korisnike da se suzdržavaju od grupnih dolazaka. Organiziranih programa u Bibliobusu do daljnjega neće biti.

 

*NAPOMENA ZA KORISNIKE NA STAJALIŠTU DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE

S obzirom na epidemiološku situaciju i u cilju zaštite zdravlja korisnika i osoblja, Bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne.

 

 

Koprivnica, 12. svibnja 2020.

Valentina Mikec, dipl. knjižničarka

Bibliobusna služba

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica

bibliobus covid upute