Mali glazbeni sastavi iz Delova i Gole na državnim susretima


U organizaciji Hrvatskog sabora kulture,  u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu , 5. listopada 2014. održan je 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na Susretu je nastupilo 10 tamburaških sastava iz Maruševca, Šandorovca, Zaboka, Laza Bistričkog, Draganića, Jalševec Nartskog, Varaždina , Karlovca , Gole i Delova.

Ove godine za Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 58 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija sa više od 1000 izvođača, a 19 najboljih  (9 orkestara i 10 malih sastava) sudjelovalo je na državnim susretima. Susrete je pratilo stručno povjerenstvo  u sastavu Željko Bradić (predsjednik), Siniša Leopold i Ivan Potočnik .

Predstavnici naše  Županije bili su mali glazbeni sastavi iz Delova i Gole. Udruga „Prekodravski zvon“ iz Gole u kategoriji malih koncertnih sastava osvojila je treće mjesto,a   članovi malog  tamburaškog sastava KUD-a Delovi  koji su se natjecali u kategoriji folklornih sastava, imali su vrlo zapažen nastup, te dobili visoke ocjene stručne komisije.