Dan Općine Gola, 13. lipnja 2013. Antunovo


Kao i svake godine i ove smo svečano proslavili Dan Općine Gola i blagdan Sv. Antuna  i to kroz nekoliko dana.

13. lipnja 2013. Održana je Sveta misa u crkvi Sv. Tri kralja u Goli.

U večernjim satima u Sportskoj dvorani u Goli održan je kulturno umjetnički program u organizaciji Udruge „Prekodravski zvon“  iz Gole. Nastupili su KUD „Seljačka sloga“ Đelekovec, KUD „Hrvatsko srce“ Ždala, KUD „Gotalovečko srce“ Gotalovo i domaćini „Prekodravski zvon“ Gola.  Događaj je bio velike posjećenosti a sve je pozdravio i čestitao Dan Općine načelnik Općine dr.Stjepan Milinković.

15. lipnja 2013. ogranak UDVDR Općine Gola organizirao je vrlo uspjelo druženja branitelja na kojem je sudjelovalo nekoliko braniteljskih udruga. Osim samog sportskog natjecanja ,cilj je bio i druženje ratnih suboraca i prijatelja.

U nedjelju 16. lipnja svečano je proslavljen Dan Općine koji je počeo vožnjom kočija s konjskim zapregama Konjogojske Udruge „ Prekodravlje“ te članicama i članovima Udruge „ Prekodravski zvon“ u narodnim nošnjama kao i pojedinačnim jahanjem konja.

Nakon obilaska sela i povratka kočija, brojni mještani okupili su se kako bi nazočili otkrivanju skulpture konja što ga je izradio i općini poklonio Dragutin Ciglar, autor i otprije postavljenoga kipa krave. Prigodnim programom otvaranje su začinili mališani Dječjega vrtića „Zvončić“ iz Gole .

Na mjesnom sajmištu uslijedile su dvije tradicijske stočarske manifestacije – izložba konja što ju je organizirala Konjogojska udruga „Prekodravlje“ Gola te „Bambino kup“, predstavljanje teladi u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske Udruge Gola.

Obilježavanje Dana općine je nastavljeno u Društvenom domu svečanom sjednicom Općinskoga vijeća. Kao i prijašnjih godina općinski načelnik dr. Stjepan Milinković bio je obilat u iskazu ugodnoga domaćina te svima mještanima čestitao Dan Općine Gola.